پست برق پاساژ

محاسبات سازه ابعاد جانمایی چیدمان تجهیزات ملزومات پست برق زمینی


پست برق زمینی چیست ؟

پست برق زمینی به دو صورت کیوسک ( پیش ساخته ) و اتاقک یا ساختمان پست برق  ساخته و تحویل میگردد.که هرکدام از آنها متناسب با اقلیم آب و هوایی و استاندارهای شرکت توزیع و نظر مشاورین طراحی و نصب میگردد.

 پست برق کیوسک چیست ؟

پست کیوسک اتاقی با بدنه فلزی و بصورت کمجا ساخته میشود که در مدل های مختلف مورد استفاده قرار میگیرددو پست کیوسک پاساژ یا پست کیوسک داخلی از نمونه های متداول آن میباشد.  بدلیل محدودیت فضا حتما میبایستی از سلولها و سوئیچ های کمپکت استفاده گردد و غالبا بیش از یک دستگاه ترانسفورماتور تا ظرفیت 2000kva مجاز به نصب نمیباشند. در پست پیش ساخته کیوسک یک دستگاه فونداسیون بتنی مطابق با نقشه پست کیوسک ساخته میشود که در آن لوله های ورود و خروج کابل و یک دستگاه چاه ارت در نظر گرفته میشود. در استانداردهای جدید همبندی در فونداسیون پست الزامی شده است.  

پست کیوسک بر اساس نیاز و کاربرد پارتیشن بندی شده که قسمتهای lv , mv و ترانسفورماتور از هم جدا باشند. پست کیوسک قابلیت جابجایی دارد که یکی از محاسن آن بشمار میاید. گرمای بیش از حد در تابستان و عدم کنترل سرما در زمستان و طول عمر کوتاه بدنه ی فلزی و  ضعف بدنه فلزی در مقابل ضربات مکانیکی یکی از ضعف هایی است که اغلب کارفرمایان مایل به اجرا و نصب آن نیستند.

یکی از بزرگترین معایب پست کیوسک این است که در مناطق سردسیر از ترانسفورماتور خشک استفاده نمود. ترانسفورماتور خشک بدلیل اینکه بدنه ی رزینی دارند در مقابل کاهش دما ضعیف میباشند و احتمال ترک خوردن بوبین های آن در شرایط سرما زیاد است.

در داخل پست کیوسک یک دریچه برای عبور به قسمت پائین به همراه یک عدد نردبان توسط سازنده ی کیوسک طراحی و نصب شده است.

انواع مختلف پست کیوسک توسط شرکت های سازنده طراحی و ساخته شده که با نظارت شرکت های توزیع در مناطق شهری و صنعتی نصب و بهره برداری میگردد.

ساختمان پست برق زمینی

ساختمان پست برق زمینی ساختمانی است که میبایستی حتما بصورت دو طبقه ساخته شود دارای اصول و استاندارد هایی میباشد که بصورت خیلی ساده مطرح میکنیم.

در ساختمان پست برق که عموما با سازه فلزی ساخته میشود ، میبایست در ابتدا توسط طراح ساختمان پست جانمایی تجهیزات مشخص گردد . طبق اصول و حریم و اندازه تجهیزات ابعاد ساختمان پست مشخص میگردد.

بر اساس وزن تجهیزات سازه طراحی و ارائه میگردد. در ساختمان پست برق زیرزمینی با ارتفاع 1.9 تا 2.2 میبایستی در نظر گرفته شود تا از آن بعنوان فضایی برای تعمیرات و نصب سینی کابل و تردد کابلها از تابلو های برق و ترانسفورماتور استفاده گردد . بر اساس قدرت دیماند مشترک و نیم نگاهی به طرح توسعه نسبت به توان ترانسفورماتور ریل و شاستی متناسب با وزن ترانسفورماتور در سازه پیش بینی میگردد.

برای هر دستگاه ترانسفورماتور میبایستی یک درب برای ورود و خروج در نظر گرفته شود. برای ورود و خروج تابلو های mv و lv نیز یک درب در نظر گرفته شود. متاسفانه بدلیل کاهش هزینه های ساخت در اکثر ساختمانهای پست برق ، این مقادیر در نظر گرفته نمیشود.

در پستهای قدیم که توسط این شرکت طراحی میشد از هواکش برای ورود و خروج هوا استفاده میشد. اما در پست های جدید از کولر گازی استفاده میگردد.

در استانداردهای جدید همبندی در فونداسیون پست و همچنین در سازه فلزی الزامی شده است.

پست برق پاساژ چیست؟

پست پاساژ توسط شرکت توزیع برق مربوطه طراحی و توسط پیمانکاران تعیین صلاحیت شده ی همان شرکت توزیع بر اساس نیاز مشترک و اقلیم آب و هوایی ساخته میشود.

پست پاساژ هم بصورت کیوسک و هم بصورت ساختمانی ساخته میشود. در پست پاساژ سلولهای mv و  گاها lv و ترانسفورماتور نصب میگردد.

نصب سلو لهای سکسیونر مانوری ، لوازم اندازه گیری ، محدود کننده ی دیماند مشترک و همچنین تجهیزات rtu از جمله الزامات تابلو mv در پست برق پاساژ میباشد.

گروه صنعتی صنعت یار  از سال 1379 فعالیت خود را در زمینه ی ساخت و تجهیز انواع پست های زمینی  شروع نموده و میتواند مشاور خوبی برای رفع نیاز شما برای ساخت پست برق زمینی در مقیاس 20kv , 33kv باشد.

در صورت نیاز به اخذ مشاوره میتوانید با شماره های 02632208653 و 09121233109  ( علیرضا افشار ) تماس بگیرید.

دیدگاه خود را برای ما ارسال کنید